Alweer verhuisd.

Het is alweer een half jaar geleden, dat de familie Koolen is verhuisd van de randstad naar het hoge noorden. Van Buitenveldert bij Amsterdam naar een oude boerderij in Roodeschool in de provincie Groningen. Vader Jaap is werkzaam als program manager bij Google. Waar nu in de Eemshaven een tweede datacenter wordt gebouwd en liggen hier nieuwe kansen voor Jaap. Samen met een beter salaris was de overstap snel gemaakt. Het is niet de eerste keer dat zij voor het bedrijf zijn verhuisd.

Moeder Janny heeft haarzelf al genesteld in het dorpsleven en maakt zich verdienstelijk vermaakt in de plaatselijke politiek.

Voor Marije is de overstap nog het zwaarst geweest. In de stad Amsterdam is altijd wel wat te beleven en daar ging zij met haar vriendinnen regelmatig naar het park toe. Daar kwam dus abrupt een einde aan. Het leven gaat door.

Op de nieuwe hogeschool in Groningen, waar Marije een Bachelor Creative Business Media Management volgt, heeft zij een nieuwe vriendenkring weten op te bouwen. Wel gaat ze elke dag op en neer met het boemeltje, welk tussen het station van Groningen en Roodeschool. In de trein maakt ze op haar laptop vaak haar huiswerk, want veel gaat er allemaal digitaal. Thuis vindt ze dan ook haar rust en kan dan genieten op een zonnige dag als deze, met een boek in de hand. Al zittend op een oude hooiwagen, die daar voor de sier onder de boomgaard staat. Doordat ze de hele dag op school al met de laptop in de weer is, kan ze zichzelf prima terugtrekken door boeken te lezen uit de bibliotheek. Zo kan je mede informatie voor school vinden en opslaan.

Marije hoopt eigenlijk alleen maar een ding. Dat zijn vader Jaap op deze plek wel een poosje wil blijven wonen. Dit rustige leven bevalt haar nu gelukkig wel, al was het in het begin even wennen.

©2021 Martin Wichink.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.