De muziekwinkel.

Wat ben ik er vroeger veel geweest. Het zal zo begin jaren tachtig zijn geweest. Muziek luisteren was toen al een groot goed. Veronica was hot met de top 40 van Lex Harding. Een blaadje met het overzicht van deze hitlijst was gratis te halen in de muziekwinkel, dus elke vrijdag daar even naar toe. Die moest je hebben. In een hoekje was er een soort van bar, waar je met de koptelefoon op kon gaan zitten om te luisteren naar een single of een lp. Singles kocht je natuurlijk het meest, maar het nieuwste album van je favoriete band vergrootte ook jouw eigen verzameling.

Later kwamen de verzamel lp’s over de jaren zestig, zeventig in trek. Of een radiozender had zijn eigen verzameling met favorieten uitgebracht. Natuurlijk ging je eerst alle liedjes luisteren, want een lp was in die tijd wel een hele uitgave.

Verder werden deze middagen of koopavonden gecombineerd met boodschappen halen, shoppen en een terrasje pakken voor koffie of wat fris. Zo hebben we heel wat vrijdagavonden of zaterdagmiddagen gevuld met leuke herinneringen. Het was altijd gezellig druk in het centrum.

Dat door deze foto zo nog weer even mag terugblikken over een tijd van veertig jaar geleden.

©2020 Martin Wichink.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.