Tips en weetjes op Facebook.

Als je langer op Facebook zit zoals ik, dan weet en merk je wel eens veranderingen op. Zo komen er ook wel eens pagina’s voorbij die in eerste instantie leuk lijken. Achteraf worden deze vaak gesponseerd en komen vaker dan langs tussen jouw vrienden. Tips en weetjes is er zo een. Soms met leuke handigheidjes en  verrassende tips. Gemiddeld een keer per maand komt er een foto voorbij over hoe een wc rol moet hangen. Van boven of vanaf de onderkant af rollend.

Hierover kan je dan een mening geven. Vanaf boven heeft dan de voorkeur, omdat dat hygiënischer zou zijn. Tot voor kort was ik hier wel mee eens, maar deze vakantie op een boerencamping  in de Gelderse Vallei heb ik een nog betere versie gezien. Nieuwsgierig geworden? Mooi, dan zal ik het eens proberen uit te leggen.

 

De wc rol is bevestigd op een standaard, rechtop aan de muur en raakt deze niet.

De volle wc rol is hierdoor gekanteld en zo kijk je bovenop recht in de rol. Hierdoor kan je gelijk zien hoeveel velletjes er nog op zitten bij het afwikkelen. Hierdoor kan men geen smoesjes meer verzinnen, anders speel jij jezelf in de kijkerd.

Nog een handigheidje is dat de rol heel gemakkelijk om gedraaid kan worden voor een links en rechtshandige personen.

Terwijl er voor de tellers onder ons de afscheurrand prima te zien is, zodat je altijd uit kan komen op een even of oneven aantal velletjes. Alleen de enkelingen onder ons, die per se het laatste vel willen hebben. Daar lijkt ook in dit geval nog geen kruid tegen opgewassen.

Zo zie je maar weer dat een kleine verandering grote gevolgen kan hebben. Iedereen kan het thuis zo veranderen en veel kost het niet. Het mooie op deze camping vond ik wel , dat hiervoor internationale belangstelling voor was. Zo waren er een Belgisch en Engels stel op vakantie. Waar de een had over een plastieken papierhouder

en de ander over shit happens.

Zo wordt ook jouw woordenschat weer eens vergroot. Makkelijk als je er eens een verhaaltje over wilt schrijven.

Dan hebben we nog heel wat lege vellen te gaan.

 ©2017 Martin Wichink


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.