In de aanval.

Au… gestoken door een wesp.

Au… gebeten door een daas.

Au… geprikt door een mug.

Nou… gekriebel van een irritante vlieg, die steeds maar weer terug blijft komen.

Ik ben het zat om steeds lastig gevallen te worden, terwijl ik zelf geen vlieg kwaad doe. Google even op internet naar de beste mogelijkheden. Wil niet gelijk naar chemicaliën grijpen.

Een elektrisch apparaat om ze te grillen op een spiraal lijkt me wel wat, maar daarvoor moet ik eerst naar een winkel in een naastgelegen dorp tien kilometer verderop. Via internet bestellen kan ook, maar dat duurt ook een paar dagen. Dat is te lang.

Dan weet ik iets te vinden om zelf te maken. De bovenste gedeelte van een petfles afknippen en dan omgekeerd terug plaatsen in het restant van de fles. Zodat er een trechter ontstaat. Met wat zoetigheid op de bodem in een laagje water moet het werken.

Het werkt. De eerste vliegen en wespen verdrinken vermoeid na hun pogingen om de fles weer te verlaten, nadat ze gesnoept hebben van de heerlijke zoetigheid.

Nu kan je mij al killer zien, maar het is puur zelfverdediging. Ik heb tenslotte er ook niet om gevraagd om gestoken, gebeten of geprikt te worden. Vergeet niet de daarbij horende zalfjes en crèmepjes die gekocht moeten worden, om zo de pijn en roodheid te verzachten en de bulten te verminderen. De farmaceutische industrie vaart er maar wel bij.

Ik geeft toch ook niet de zwaluw of andere insecteneters de schuld dat zij dit gespuis niet hebben opgepakt of opgegeten.

Nou dan.

Daarom zie ik het puur als noodweer en zelfverdediging.

 

©2017 Martin Wichink.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.