Spijkers met koppen.

Hans in het Veld zit achter zijn stalen bureau te werken, als het lampje van de intercom begint te knipperen. Hans drukt de knop in en zegt: “Zeg het maar Janny.”

“Meneer Karel Spijker hier aan de balie en vraagt naar u. Komt het gelegen?”

“Okee, stuur maar door. Wil tijdens het gesprek even niet gestoord worden.”

Karel Spijker, een handelaar in hart en nieren, weet Hans wel vaker te vinden met zijn transportbedrijf. Vaak zijn het bijzondere transporten die eigenlijk geen termijn kennen van de keurige van negen tot vijf kantorenstrategie. Hoe Karel altijd aan zijn bronnen komt? Enkele jaren terug kwam hij met de vraag of er even een historische boerderij verplaatst kon worden. Wel van een bekende weervrouw, dat dan wel weer. Kosten tussen de vier en zes ton, of hij dit even kon regelen.

Nu zit het regelen mij wel in het bloed, dus met een paar telefoontjes en gesprekken was dit wel snel te regelen, maar apart blijft het wel. Benieuwd waar hij nu weer mee komt.

De deur van het kantoor gaat open en een man met glad achterovergekamd haar in een op maat gemaakt pak komt binnen en sluit de deur achter zich en draait zich om.

“Karel, kerel, wat brengt jou zo hier? Het is alweer een poosje geleden dat we elkaar gesproken hebben.”

Voordat Karel gaat zitten, zet hij een meegebracht geschenkfles in verpakking voorzichtig op het bureau neer.

Dan steekt hij een hand uit om deze te schudden met Hans.

“Zaken Hans, ik kom voor zaken doen. Hoop dat je net als altijd mij weer kunt helpen.”

“Laat maar eens horen Karel, ben een en al oor.”

Karel blijkt een deel van een loods gehuurd te hebben in een nabij gelegen groter dorp op het industriegebied daar. Het pand daar is eigenlijk een oude fabriek, waar verschillende panden verhuurd zijn, nadat het bedrijf ingekrompen is tot een handelsmaatschappij met in en export van meubels. Gisteravond kreeg Karel te horen dat het personeel dat daar werkte, naar huis was gestuurd met ontslagpapieren. Komende maandag wordt het faillissement aangevraagd. Dan moet alles leeg zijn voor de verkoop. Een projectontwikkelaar heeft al belangstelling getoond.

Laat Karel nu net de hal volgepakt hebben met een handelskoopje.

“Dus mijn hamvraag is, kan jij dit weekend dit over huizen naar mijn nieuw gehuurde pand hier in de stad dit weekend. Het gaat om drie zeecontainers en een grote hal leegmaken. Alles ingepakt op wegwerppallets en met plastic beschermd worden tijdens het vervoer. Deze kosten en de transportkosten worden vergoed. Voor de jongens die dit doen heb ik voor ieder die meedoet een fles bubbels op het eind.”

Het is weer typisch Karel die nu de fles uit de verpakking haalt. Om de wikkel zit voor ieder vijf biljetten van honderd euro geplakt. Vrij om te gebruiken naar eigen inzicht.

Met een man of zes moet je een eind kunnen komen. Vier man inpakken en klaarzetten en twee vrachtwagens die heen en weer rijden. Op de nieuwe locatie staan eigen mensen klaar, die de pallets daar in de nieuwe loods in de stellingen plaatsen.

Hans staat op om in de kantine zijn mannen te vragen. Zes man willen wel een extraatje verdienen, dus dat is snel geregeld.

“Mooi dat dit zo snel geregeld is. Bedankt Hans.”

Nu de papieren ondertekend zijn, kan Hans met de voorbereiding beginnen. Pallets bestellen. Inpakplasticmachine met folie kunnen gehuurd worden bij de huidige eigenaar van het pand.

Het is zaterdagmorgen zes uur in de ochtend, als de eerste vrachtwagen zich meldt bij het pand van Karel. De hal zit tjokvol tot de nok. Gelukkig staan er elektrische heftrucks die ze mogen gebruiken. Het zal een hele klus worden, al zit alles gelukkig wel in dozen of originele verpakkingen. Grappen en grollen vliegen door de lucht, als paspoppen, handboeien, dildo’s en andere seksshop artikelen voorbijkomen.

“Deze knuffels warm inpakken”, als er een doos Tarzans wordt doorgegeven.

Gelukkig maken vele handen licht werk en kan zaterdagavond tegen achten het weekend beginnen. Net als de mannen naar huis willen gaan na afsluiting van de deuren, komt er een Porsche het terrein oprijden. Het is Karel met voor ieder een fles bubbels en een beloning van vijfhonderd euro per persoon. Hij heeft woord gehouden en is blij met het resultaat.

Wat de mannen niet weten is dat ze vandaag voor een half miljoen hebben verpakt. Het moet alleen nog verkocht worden, maar dat kan je wel aan Karel overlaten. Die heeft zijn eigen kanalen voor de verkoop.

©2020 Martin Wichink.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.