Doe een wens.

Voor ons de normaalste zaak om met de gehele familie er op uit te trekken in de vrije natuur in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Een van de prachtige herinneringen waar ik vaak aan terug denk, is een uitgebloeide paardenbloem. Je mocht deze plukken en de pluisjes eraf blazen en tegelijk een wens doen.

Dat het zaad was voor een nieuwe paardenbloem voor het komende jaar, daar hadden we natuurlijk geen weet van. Welk kind wil nu niet zijn wens uitspreken. Doordat er meerdere momenten waren om een wens te doen, dachten wij toen aan iets voor onze verjaardagen, vakantie of stiekem aan de goedheiligman. Dat alles niet uit kon komen is te begrijpen. De wind stond dan net verkeerd. Toch laat ik ook mijn kleinkinderen graag hun wens doen. Ook hun fantasie mag best wel geprikkeld worden en hopelijk denken zij dan terug aan hun prachtige jeugd, net als die van oma en opa.

Toch bestaat er ook een stichting die wensen van kinderen uit laten komen. Helaas kent dit vaak een droevige achtergrond. Kinderkanker met vaak een langdurig traject van chemokuren, herstel, onzekerheid en hun toekomst. In een enkel geval worden ze zelfs niet eens beter. Daarom laat deze stichting kinderen even stralen in het bijzijn van hun familie en zo hun zorgen even te laten vergeten.

Voor een dag mogen ze dan even een prinses zijn en worden ze als zodanig helemaal aangekleed en wanen ze zich opgemaakt even in een andere wereld. Of voel jij je meer brandweerman met helm en brandweerpak en mag mee met een brandweerauto naar een echte brand op een oefenlocatie. Met het bedienen van een spuit ben je de brand snel meester.

Gelukkig naast de vele vrijwilligers, dragen vele bedrijven en instellingen hun steentje er graag aan bij.

Met het doel de vele stralende kindersnoetjes in hun moeilijke tijd. Voor de naaste familie is het vaak ook even een lichtpuntje in dit traject.

Zoals een van de vrijwilligers zo mooi kan zeggen: “Je brengt zingeving in je leven, door eens iets voor een ander te kunnen doen.” En zo is het in het dagelijkse leven ook.

Je hoeft jezelf alleen maar eens af te vragen, wat doe ik eigenlijk voor een ander. Nou…

©2021 Martin Wichink.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.