Hallo mensen,

Nog allemaal de beste wensen voor het komende jaar.

Ja ik weet het, het is alweer drie koningen geweest en dan zou dit niet meer mogen. Moest op mijn beurt wachten, dus daarom kwam dit stukje er niet eerder in. Maar meen het daarom niet minder.

Sterker nog, heb het ooit in maart nog gedaan bij mijn tandarts. Hij was even geschokt en zei: “Nu nog?“

Als antwoord gaf ik: “Zolang de R nog in de maand is en er een feestje aan vast zit, kan het nog.”

Natuurlijk moet je wel altijd uitkijken met die gasten, want ze hebben vaak toch een andere humor, al begreep hij dat van het feestje wel. Normaal geeft de tandarts elke keer bij binnenkomst je een hand en vraagt dan of alles goed is en dat is meestal wel zo. Behalve als ik terug moet komen voor een gaatje, dan krijgt hij als antwoord: “Nee een fout, maar dat wist u al.”

Het was anders toen hij ooit eens de verstandskies moest trekken. Voordat hij de plek des onheils wilde verdoven, vroeg hij mij of ik medicijnen gebruikte.

Ik vroeg hem wel of dit nodig was, moet anders dan snel nog even wat regelen. Wist op dat moment niet of het dan wel door zou kunnen gaan. Maar uiteindelijk bleek dat dit zo’n standaardvraag was, die hij volgens protocol moest vragen. Gelukkig is het alleen bij de kies gebleven, waardoor ik mijn verstand mag blijven gebruiken.

Is jullie wel opgevallen dat ik mee ben gegaan met de nieuwe trend? De algemene transgenderbegroeting.

Dat moet tegenwoordig blijkbaar, al ken ik zo geen transgenders in Haarle buiten het carnaval om natuurlijk. Eigenlijk is het best wel gek, dat je niet eens meer je eigen indeling kan of mag maken. De politiek heeft hier moeite mee en twijfelt hier aan ons nuchtere boerenverstand.

Ze zijn natuurlijk veel te bang dat er opnieuw een groepering of politieke partij opstaat in deze democratie. Gauw een regel erbij verzinnen en het is weer even rustig in het land. Terwijl ze niet door hebben, dat ze zo de bureaucratie weer verruimen met nog meer regels tot daar weer moeilijkheden door ontstaan.

Het blijft ook moeilijk om ambtenaar te zijn en het voor iedereen goed te doen.

©2018 Martin Wichink.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.