Pannenkoeken bakken.

Wat is nog mooier voor een kind, als hij/zij groot genoeg wordt geacht om zelf een pannenkoek te mogen bakken. Dan voelen ze zich wel even heel verantwoordelijk. En dat ook nog eens boven een echt kampvuur. Dat heeft toch niet iedereen. Natuurlijk ben ik erbij om in te grijpen, mocht dit nodig zijn.

Nu heeft onze dochter drie vriendinnen op bezoek, dus wordt er wat af gegiecheld samen. Met de poedersuiker is ook al aardig gestrooid. De was is er goed voor zeg ik altijd maar.

Het blijven mooie jeugdherinneringen voor later hoop ik. Zo kijk ik zelf ook terug op een prachtige jeugd waar we veel mochten, al hadden we weinig te besteden.

Zo nu ook Claire op de foto. De zomerhoed is nog van mijn vader geweest en ligt normaal altijd boven op het rek van de jassen. Meer voor de sier, maar zij heeft het al de hele middag op. Van mij mag het hoor, ik zit er niet mee. Het is meer plezier voor twee, oh nee… ik moet vier zeggen in dit geval.

Dames, het wordt nu tijd om de pannenkoek te keren. Maar goed dat ik even een oogje in het zeil hou, want ze giechelen er wat af samen.

©2020 Martin Wichink.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.