Professor Konijnenberg.

Het is een warme dag geweest en nu zitten we ook nog eens binnen, al staan er ramen open. Heb meegedaan aan een schrijfwedstrijd voor het blad groei en bloei. Het thema was vlinders en er waren maar een paar overbrugbare regels waar je aan moest houden. Max een verhaal en/of gedicht per deelnemer en het aantal woorden. Verder moest het in het dialect geschreven worden. Voor mij een leuke uitdaging. Net als altijd heb ik een aparte invalshoek gekozen en dat resulteerde voor mij als genomineerde voor deze avond. Welke prijs ik zou ontvangen, zou hier bekend worden gemaakt.

Gespannen wacht ik de dingen onder een genot van een kop koffie af. Zie wel hoe de avond dan gaat verlopen.

Buiten hoor ik een oude Peugeot remmen op de parkeerplaats. De piepende remmen lijken wat versleten. Een krakende deur gaat open en er stapt een man uit. Deze doet de autodeur dicht en op slot. Zie een man op leeftijd met een grote hoed. Zijn baard en snor passen bij het vriendelijk stralend gezicht. Neemt nog een flinke trek aan zijn sigaret, voordat het restant van de peuk in het regenputje verdwijnt. Zou dat de spreker zijn van vanavond? Kijk even op mijn uitnodiging van vanavond, o ja hier staat het. Professor Lucas Konijnenberg is de spreker. Hoewel hij statig loopt, verwacht je eigenlijk eerder iemand in een pak en niet in een roze bloes en spijkerbroek. Even later stapt de man de zaal binnen en wordt verwelkomd door de organiserende partij.

De avond gaat beginnen en een van de mensen houdt een openingsspeech. Deze heeft duidelijk vaker voor publiek gesproken en weet de aandacht vast te houden. De prijsuitreiking vindt plaats na de spreekbeurt van de professor. Van rups tot vlinder, boeiend weet hij het wel en wee van de vlinder ons te vertellen. Mooi is zijn interactie met het publiek, door vragen te stellen en antwoorden te verwachten. Verder heeft hij een prachtige collectie van vlinders bij zich. Deze zijn in de pauze te bewonderen en kan je hem ook nog persoonlijke vragen stellen.

Na de pauze komt ons deel. Kom dit voor in de prijzenlijst. Derde geworden van de elf deelnemers. De aparte invalshoek heeft hier de doorslag gegeven. Na het voorlezen van het verhaal gaan wij met een goed gevoel huiswaarts.

©2021 Martin Wichink.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.