Drie broers.

Ja, de telefoon gaat over.

“Met Henk Krol”, hoor ik een stem zeggen aan de andere kant van de lijn.

“Sorry”, zeg ik, “ik denk dat ik verkeerd verbonden ben”.

“Geeft niks, dat kan gebeuren”.

Ik check toch nog even het telefoonnummer in de gouden gids. Het nummer klopt, dus draai ik het opnieuw. 035-…… een voor een druk ik de nummers in.

“Henk Krol”, hoor ik opnieuw.

“Ja hier met Martin Wichink”, antwoord ik hem. “Ik ben op zoek naar je broer”.

“Ruud”, vraagt de stem twijfelend?

Krijg ik nu Ruud Krol? Dat is toch die voetbaltrainer. Die nog samen gevoetbald heeft met onze nationale superheld met nummer veertien op zijn rug.

 

“Nee ik zoek Erwin Krol”.

“Dat kan. Die is hier ook, een moment alstublieft”.

Ik hoor vage geluiden op de achtergrond van schuivende stoelen en stappende voetstappen.

“Met Erwin Krol”, hoor ik nu een andere stem.

“Martin Wichink hier, volgende week heb ik nog een barbecue op het programma staan en ik vroeg me af of we dan buiten konden zitten. Ik heb dit nummer gekregen voor de langere weersvoorspelling voor meerdere dagen”, vraag ik hem vriendelijk. Ik wacht af wat hij hier op te zeggen heeft.

“Beste Martin”, begint hij na een kleine denkpauze, “Het weer blijft een onvoorspelbaar iets. We spreken alleen maar weersverwachtingen uit. Zou voor de zekerheid gewoon een zeiltje spannen of een partytent neerzetten. Dan ben je er zeker van dat je droogzit”.

Denkbeeldig zie ik zijn grote handen bewegen, wat je op de televisie ook ziet. Horizontaal van zeiltje spannen en schuin op en neer het dakje makend van een tentje bouwen.

“Ben je er nog”, hoor ik hem vragen.

“Ja ben er nog”, antwoord ik.

“Zijn Henk en Ruud echt broers van jou”, vraag ik nog nieuwsgierig. Een schaterende lach, die even aanhoud, is het gevolg.

“Nee hoor, ha ha… We zijn hier voor een programmaopname van zomergasten. Doordat we dezelfde achternaam hebben, leek het de omroep wel leuk om hier een programma mee te vullen. Een redacteur, een voetbaltrainer en een weerman. Dit is toevallig dezelfde studio waar dit nummer naar doorgeschakeld is, vandaar dat Henk het oppakte. Hij zat het dichtst bij de telefoon. Heb je verder nog vragen”?

Met een ‘Nee verder niet’ haak ik af en leg de hoorn weer op de haak. Zo wordt je er dus ingeluisd. En dat voor 50 cent per minuut… mijn god, heb zeker drie minuten gebeld. Nou ja, hoop maar dat ze het telefoongesprek ook uitzenden. Dan ben ik voor een moment even een bekende Nederlander.

©2011 Martin Wichink.


Reactie plaatsen

Reacties

Anne-Marie Hoogendijk
7 jaar geleden

hahaha

Martin
13 jaar geleden

Het is ook louter toeval... ha ha.

maarten54 2
13 jaar geleden

Gniffel.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.