Blik in de toekomst?

Wat is er gebeurd? Niemand die het mij verteld. Hangjongeren of misschien wel ouderen. Een verliefd stel die alleen maar aandacht voor elkaar hebben. Of toch werkvolk tijdens hun welverdiende lunch. Hoort daar ook bier bij, dat lijkt mij niet.

Het enige wat mij het meest stoort, zijn de stille getuigen die hier liggen. Parkjes worden niet voor niks opgezocht voor een gezellig samenzijn en ontspanning en daar is ons eigen park geen aparte uitzondering in. Hoe sociaal het ook allemaal is, rotzooi hoort ook hier niet thuis. Her en der staan er prullenbakken, waarin gratis deze rommel in gedeponeerd kan worden. Je hoeft er alleen maar even naar toe te lopen en het afval in de bak te laten vallen.

Het is maar een kleine voorstelling, maar wat zou jij ervan vinden dat mensen dit in jouw tuin of bij de voordeur op de stoep gooien en achterlaten. Weet bijna zeker dat jij dat ook niet weet te waarderen, dus waarom dan bij een ander wel. Het blijft een gewetenkwestie, maar we kunnen met zijn allen er wel wat mee doen en er wat aan doen. Dan genieten we er allebei van, terwijl ik nu de rotzooi van de ander maar eerst opruim, voordat ik van het parkje kan en mag genieten. Heerlijk die rust en de ijverige vogeltjes die voorbijkomen in hun leefgebied. Voor hen ben ik blij dat de rotzooi weer opgeruimd is, dan kunnen ze zich er niet aan bezeren of erger nog, ziek worden van de onnatuurlijke stoffen met misschien wel de dood tot gevolg.

Het gebeurt vaak onbewust, maar als de mensen meer bewust zouden zijn van de gevolgen, dan zou het vast wel wat beter gaan. Laat dit verhaaltje dan maar als voorbeeld dienen. Elk persoon die hieraan meedoet, is er een extra in deze strijd.

Ik ruim mijn eigen rotzooi op of neem het mee naar huis. Jij ook?

©2021 Martin Wichink.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb