We verzetten veel in ons leven.

Soms een goede zet, soms een verkeerde zet. We halen boodschappen voor ons ontbijt, lunch en avondeten. We pakken een boodschappenlijst en zetten daar onze boodschappen op. Lege kratten, flessen en lege tassen worden in de auto gezet.

Daar bij de winkel halen we het weer uit de auto, om het vervolgens in het winkelwagentje te zetten. Bij de automaat wordt het nog eens op de lopende band gezet. Na het bonnetje, hebben we de eerste stap gezet.

Dat de keuze soms reuze is in de winkel, zien we bij het maken ervan. Een artikel wordt gepakt, gelezen en weer teruggezet, om vervolgens dit ook nog eens bij een tweede artikel te doen.

Vervolgens besluiten we het eerste artikel te nemen en wordt deze in de kar gezet.

Dan krijgen we de lokkertjes uit de folders. Wel doen of niet doen, vaak wordt het toch wel in de kar gezet. Als het blijkt dat we de kleine lettertjes niet goed hebben gelezen, wordt het artikel niet altijd teruggezet in de schappen.

Dit gebeurt net als de lekkere dingen, die eigenlijk niet op het boodschappenlijstje staan. Voor een keer mag het en wordt het in de kar gezet.  Meestal is dat toevallig altijd vlak voor het weekend. Een goede zet dus.

Dan worden alle artikelen een voor een op de lopende band gezet bij de kassa. Na de scan wordt het weer terug in de kar gezet. Na betaling rijden we met de kar tot de auto. De boodschappen worden in de auto gezet, nadat het allemaal in tassen is gepropt.

Thuis worden de tassen uit de auto gehaald en op het aanrecht gezet. Vele artikelen worden in kastjes gezet, tot ze aan de beurt zijn. Af en toe komen we er dan achter, dat we een verkeerd artikel in de kar hebben gezet. Gelukkig wordt het wel gebruikt en ontstaan er soms nieuwe recepten. Soms zit daar een goede zet tussen en via sociaal media krijgt het een eigen naam.

De bevroren etenswaar, groenten en vlees verdwijnen in de diepvries, de andere koele dingen worden in de koelkast gezet.

Productieafval verdwijnt in de kliko en die wordt dan weer op de juiste dag aan de weg gezet en geleegd. Met al die boodschappen wordt et vele stappen gezet.

©2020 Martin Wichink.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb