Beestenboel camping.

Op de camping van Nelly van Dijk, is niet alles helemaal gelijk. Haar dieren hebben het daar aardig voor het zeggen, maar dat zal ik eens haarfijn uit leggen. Allereerst heb je daar Wil. Dat is een mooie witte dikbil. Die graast het gras mooi kort, zodat de camping weer netjes wordt.

 

Luuk de ezel vindt het waken zijn ding. Zo is er ’s nachts zelfs bewaking. 

De ganzen scheren rond en rusten uit in een weiland. Zo blijven het ongedierte mooi op afstand.

Sjak de naaldslak, stelt de mensen graag op hun gemak. Staat de caravan een beetje onstabiel, je hoeft het Sjak maar te vragen. Slakken genoeg die een huisje samen kunnen dragen.

Ben je de weg even kwijt in het grote sanitair gebouw, dan nemen de padden je wel op sleeptouw. Ze springen dan wel voor je uit en dan neem je wel de goede deur tot besluit.

Twee roodbonte koeien zorgen voor de melk. Rustig maar… er is genoeg voor elk.

Ramen worden gelapt door Pisang. Dat is de vriendelijke tuinslang. Met gespetter, pret en geschater. Zorgt ie ook nog eens voor schoon drinkwater.

Harrie de kraai, dat is pas een haaibaai. Die ruimt het rondslingerende vuil op. Hij jat wel eens het brood bij buiten etende mensen en dat is niet top. Luuk balkt dan Harrie niet doen. Hou het netjes, dus ook jouw fatsoen.

Na het gebalk komen de wilde loslopende paarden even kijken. Blijft het rustig zo of moet er nog wat wijken.

Twee citroenvlinders zorgen boven het groene gras voor wat kleur. Fleurige bloemen aan de kant van het veld voor een frisse geur.

Werner de Berner Sennen staat om het hoekje te kijken met de neus in de wind. Komt er soms ander weer aan grote vriend?

Er klinkt opeens een fietsbel aan een stuur. Twee gasten zijn terug, namelijk familie Verschuur. Ze fietsen rond via knooppunten op kleine borden. Elke dag met andere nummers, dan moet het wel een mooie fietsweek worden.

Weer is er een ouder echtpaar terug, het zijn Elly en jan van de Laar. Die zijn boodschappen wezen doen en hebben hun maaltje weer bij elkaar.

Dan is er ook nog familie van Aken en die weten hun natje aardig te raken. Gezien het aantal lege flessen in het gras. Ondanks dat ze al een tijd bezig moeten zijn, heffen ze vrolijk  hun volle glas.

Buurjongen Cees zit op zijn accordeon te spelen. Zolang zijn moeder mooi mee blijft zingen, hoeven wij niet op te springen.  ’s Nachts slaapt hij in zijn eigen tent. Zo wordt hij vast nog eens een grote vent.

Truus heeft net haar was in de wasmachine gedaan. Na toevoegen van een wasmiddel en wat drukken op enkele knopjes, gaat de wasmachine aan.

In de hoek kruipen nog wat mieren. Die slepen van alles naar hun nest… wat een sterke dieren.

Je hebt nu genoeg gelezen, dus stop ik tot besluit. Zo ziet het dagelijkse leven op de camping van Nelly van dijk er uit.  

 

©2016 Martin Wichink


Reactie plaatsen

Reacties

Martin Wichink
7 jaar geleden

Vorig jaar stonden we op een boerencamping, met vele dieren om het kampeerveld heen, met een prachtig schilderij-achtig uitzicht op de Niers en in de verte op de Maas. Dat vormde een mooi informatiebron.

Anne-Marie Hoogendijk
7 jaar geleden

leuk verhaal

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.