Natuur momenten in en om Haarle.

Vaak lopen of rijden we er achteloos langs heen. Natuur momenten in Haarle. De meeste kennen we wel of zijn er wel eens geweest, maar staan we er niet dagelijks bij stil.

 

Neem bijvoorbeeld de bomen op het kerkplein. Het is een prachtig gezicht en geeft verkoeling met de kinderspeelmiddagen en rommelmarkten. Wist jij dat deze ooit gepoot zijn door leerlingen van de Op Weg school tijdens een boomplantdag?

Sta je liever stil bij de Kroningsboom aan de Molenweg. Deze is geplant bij de kroning van Willem Alexander als koning.

Of ga je liever kijken bij een held uit Haarle, die zijn eigen verdiende boom kreeg bij het badhuis van de Palthetoren, tussen de rododendrons en azalea’s.

Wist jij bijvoorbeeld dat de beuk bij de kerk al een eeuw staat in Haarle?

Natuurlijk zijn er struinpaden in Haarle aan de Molenweg. Maar loop je ook wel eens langs de wetering van de Stationsweg naar de Haarlerveldweg naast het voetbalveld?

Met zicht op de ijsbaan en een blik op de andere kant van het industrieterrein van Haarle.

Natuurlijk kan je ook kiezen voor de langste (zand)weg van Haarle. Deze kan je zowel lopend als fietsend beleven. Het gaat hier om de Oude Deventerweg. Vanaf Nieuw Heeten fiets/loop je eerst langs oude boerderijen en kijk je over de velden heen tegen het bos aan.

Iets verder dan Camping De Heidebloem, gaat de geasfalteerde weg over in een zandweg met fietspad. Rechts kan je in het weiland tegen de bosrand Schotse hooglanders tegen komen, net als reeën.

Verder bij de parkeerplaats Oude Deventerweg/Van Heekweg kan je kijken over de heide richting de Palthetoren, maar aan de andere kant kijk je ook mooi over ons prachtige dorp heen. Langs autorijschool Besten/Veldkamp ga je bij boerderij de Pas weer het bos in en dan eerste weg links.

Hier bloeien op moment weer paarse korenbloemen in het veld.

Ook hier kom je wel eens een ree tegen. Dit kan je overkomen tot de paralelweg naast de Almeloseweg.

Ook hier loopt de Oude Deventerweg aan de overzijde nog door. Langs het Berends bos langs enkele boerderijen kom je uiteindelijk uit op de Tunnelweg bij Landal.

Zo zie je maar weer wat Haarle aan groen en moois heeft. Ik kan je alleen maar veel plezier wensen met jouw ontdekkingsreis. Neem de tijd om te genieten.

 

©2017 Martin Wichink.


Reactie plaatsen

Reacties

Martin Wichink
6 jaar geleden

Natuurlijk goed is altijd bijzonder.

Anne-Marie Hoogendijk
6 jaar geleden

natuurlijk genoeg te beleven

Rating: 2 sterren
1 stem

Klik hier om naar boven te gaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb