Winterschoonheid.

Heerlijk, hartje winter. Zit net achter mijn eerste kopje koffie, te genieten achter glas in het zonnetje. Door het raam blik ik naar buiten voor het weer. Het is droog, zonnig en weinig wind. Zie vorst op de ruiten van de auto’s, maar ook de rijp op struiken en bomen. Dat geeft altijd weer bijzondere gezichten in de natuur. Zo leer je de schoonheid van de natuur te bekijken in het winters landschap.

Na het tweede kopje heb ik mijn besluit al genomen. Een flinke wandeling staat op het programma. Schoenen trek ik aan, schiet in mijn warme winterjas. Een muts zet ik op mijn hoofd en als laatste steek ik mijn mobiel in mijn jaszak.

Als ik de voordeur uit loop en de deur achter mij in het slot dicht trek, zie ik gelijk het voordeel om aan een klinkerweg te wonen. Je weet meteen of het glad is. Waar niet gestrooid is, zie ik de weg en de stoep glinsteren, dus dat wordt oppassen.

Met niet al te grote passen, stap ik toch nog aardig door. Bij het bos aangekomen, blijft het uitkijken met de gladde boomstronken en wortels, maar het prachtige uitzicht vergoed alles. De kale geraamtes van de bomen zijn prachtig versiert met een dun laagje sneeuwpoeder en rijp. Tot mijn verbazing is het beekje niet bevroren. Kijk snel even op mijn mobiel en zie dat het een graad is boven nul. Dan vriest het ook niet en de vage stroming zal ook niet verder helpen bij het bevriezen van het water.

Toch maak ik even een foto. Dit natuurverschijnsel maak je natuurlijk niet meer elke winter mee. Dan kan ik in ieder geval zeggen, heb de foto’s nog van deze winter. Het blijft natuurlijk niet bij deze ene foto, dat zal je vast wel begrijpen.

Maak graag foto’s van de natuur. Je moet de schoonheid op het hoogtepunt vast kunnen leggen. Toch zal je zien als je dit al langer doet, geen foto is hetzelfde, terwijl je vaak wel de plaatjes vastlegt op je vaste routes die je loopt. Of dit nu van de winter, lente, zomer of herfst is. Je krijgt het nog gratis aangeboden ook. Geniet er zelf ook van de natuur en maak veel foto’s voor slecht weer momenten. Dan kan je er zelfs twee keer van genieten.

©2021 Martin Wichink.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.