Een nieuw begin.

(Geschreven voor een Ebook met het thema: Een nieuw begin.

Wat uitgebracht is op en door Web Tales.)

Een nieuw begin. Een begin van wat? Waar zal ik eens beginnen, spookt het door mijn hoofd bij het lezen van dit onderwerp.

 

Zoals Gerard Hoeben ooit al zong met het geeft allemaal niks, want wij houden van elkaar. Een stukje daaruit is dat Adam, Eva met de suikerbiet voor de kont sloeg. Nooit hierover iets gelezen in het oude testament, maar dat zou dan de eerste SM zijn. Om dat gelijk een nieuw begin te noemen? Wie weet wat daarvoor al is gebeurd. Toen sloegen ze ook al met stokken en knotsen om zich heen.

 

Kain sloeg zijn broer Abel dood met een steen. Ook al pure misdaad in die tijd. Dat was ook niet zo moeilijk, want politie had je toen nog niet. Maar om dit verhaal nu gelijk met SM of misdaad te beginnen, lijkt mij geen goed begin. Zou hooguit de geschiedenis herschrijven in een nieuwere versie. Die zou er dan gelijk heel anders uit zien.

Een nieuw begin na een scheiding of nog erger. De dood van je geliefde partner. Je gaat door een diep dal en probeert weer op te krabbelen en wat van je leven te maken. Hoe mooi is het dan na die periode. dat je wat nieuw levensgeluk mag vinden. Mooi dat het kan en spreek hierover zelf uit eigen ervaring inmiddels. Alleen hier het probleem is dat meerdere mensen dit (her)kennen en er over willen schrijven. Wil niet dat er allemaal dezelfde verhalen in dit boek komen.

Een nieuw begin kan het verzamelen of restaureren van voorwerpen. Of ben je meer een schilder naast het schrijven. We zijn uiteindelijk allemaal doeners, die naast het schrijven ook andere dingen ondernemen. Al was het alleen om nieuwe onderwerpen te vinden voor een nieuw verhaal of gedicht. Ook hier zou je meerdere verhalen kunnen vinden met dezelfde soort hobby.

 

 

Een nieuw begin als je met (vervroegd) pensioen gaat. Je krijgt zeeën van vrije tijd. Van te voren heb je alles helemaal uitgedokterd wat je gaat doen. Vrijwilligerswerk of toch genieten van de uitstapjes. Klussen die al jaren liggen te wachten tot ze aangepakt worden. Schuren of zolders worden opgeruimd met de daaraan klevende herinneringen. Vroeger was alles beter is dan een veel horende kreet. Ook hier kunnen veel mensen zich wel in vinden met een sappig verhaal. Zoek toch wat anders. Iets met een aparte invalshoek of zo.

Een nieuw begin als je het over een ebook hebt. Dit bestaat al een aantal jaren, dus ook hier is de nieuwigheid er wel een beetje af. Niet dat iedereen het in huis heeft en er gebruik van maakt. Uiteindelijk hebben mensen toch liever een tastbaar boek in handen om te lezen en niet vanaf het scherm. Laat staan als je het vanaf je mobiel het zou moeten lezen. Geef je het te doen. Al dat scrollen in een hobbelende trein, tram, metro of bus. Dan zou je gemakkelijker naar een luisterboek moeten gaan, maar ook die mogelijk heeft iedereen niet.

Zo zie je maar. Even ergens beginnen valt nog niet mee. Het enige wat ik nog niet geprobeerd heb, is er over te gaan dromen. Een goede nachtrust doet wonderen, zei mijn moeder altijd.

Ga er maar eens naar bed toe. Morgen is er weer een dag en we hebben nog even om over dit onderwerp na te denken. Hoe vaak is er onder druk niet iets gepresteerd of op het laatst toch nog een bijzonder onderwerp vinden. Zie wel waar het schip strandt. Mmm… een schip, daar een wereldreis mee maken. Dat zou een begin kunnen zijn.  

  

©2017 Martin Wichink.


Reactie plaatsen

Reacties

Martin Wichink
7 jaar geleden

Toch lezen we tegenwoordig al veel dingen vanaf een scherm. Korte stukjes wil vaak ook wel, maar geen heel boek.

Anne-Marie Hoogendijk
7 jaar geleden

Er gaat idd niets boven een echt boek. mooi stuk

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb