Het is eigenlijk best wel gek en tegelijk ook best wel knap. Dat we soms door een of enkele tonen een nummer van jouw favoriete band gelijk herkennen.
Niet alleen de leadzanger, maar ook een basgitarist, drummer of een toetsenist kunnen hun eigen stempel hier zetten. Als band moet je elkaar hierin aanvoelen en ondersteunen.
Wat dat betreft kunnen we in ons leven niet eens meer voorstellen zonder muziek. Het is altijd wel om ons heen en het is van alle tijden. Hoe vaak hebben wij de radio aan binnen of in de auto We luisteren onbewust naar de muziek tijdens de reclameblokken, ter ondersteuning als herkenning van een of ander bekend product. Zo worden we gebrainstormd. Zelf tijdens het winkelen of met het uit eten gaan worden we getrakteerd op muziek. Nu alleen om je uitgavepatroon te stimuleren, omdat jij op dat moment prettig in je vel zit.
Is zingen of neuriën onder de douche misschien meer jouw ding. Niemand die het hoort of misschien zich eraan stoort. Ben jij soms het onbekende talent die nog niet ontdekt is, dan kan natuurlijk ook.
Anders kan je altijd nog in een koor stappen als je graag wilt zingen. Haarle kent er tenslotte wel verschillende, met ieders hun eigen uitgangspunt. Dus jij zegt het maar.
Dan rijst wel eens de vraag, zouden we zonder muziek kunnen? Zonder tv, radio of mobiel misschien wel.
Machines of andere hulpmiddelen geven door piepjes of andere geluiden hun eigen muziek. Soms is dit fijn als herkenning, maar het kan ook irritant zijn.
Aan de andere kant werkt het in teamverband soms bijna verslavend, zoals bij het dorsen van het graan. Het kan zelfs vervelend werk mooier maken, als je het samen uitvoert met zang.
In het dierenrijk weten we niet anders. Vogels die fluiten, bijen die zoemen, koeien die loeien. Dat zouden we wel missen, als dat er niet meer zou zijn. Hoewel het fluiten van de vogels niet altijd onder zang valt. Het dient ook soms als waarschuwing voor gevaar of communicatie tussen de stelletjes, net als bij andere dieren.
Reactie plaatsen
Reacties