Soms is het een beetje mistig.

Als ik op een doordeweekse dag met onze hond naar buiten loop, is het een beetje mistig. Even later wandelen we de dorpskern uit en komen op de vlakte. Daar komen we in een mistbank terecht, die daar boven de weilanden hangt. Auto’s die ons passeren rijden langzamer nu en dat is normaal wel eens anders. Gevoelsmatig rijden ze dan eerder tachtig in plaats van zestig kilometer per uur. Als de auto’s elkaar ook nog eens moeten passeren met die snelheid, dan is er maar weinig oog meer voor de wandelaars langs de weg. Ook al zijn die vaak opvallend zichtbaar gekleed.

Maar nu sta ik even rond te kijken. Je ziet bijna geen hand voor ogen. De wereld om je heen lijkt zo heel klein. Toch zie ik in het wolkendek de zon een poging doen om door te breken, al lijkt het nu nog maar een vaag klein streepje. Dan besef je eens te meer hoe we vaak dicht bij de natuur staan. Iedereen heeft wel eens een mindere periode in het leven. Problemen stapelen zich soms in een kort tempo op, zodat je het zelfs even niet meer zitten. Zo mistig lijkt het dan. Dat het net lijkt of je er alleen voor staat. Het gevoel hebben dat alleen jou zoiets overkomt.

Toch komt er vaak op dat soort momenten, hulp uit onverwachte hoek. Dit kan een goede vriend zijn, een naaste buur of misschien wel een dokter in het ziekenhuis, die een oplossing heeft voor jouw probleem.  Vaak zijn we dan op zoek naar het streepje in het wolkendek. Een luisterend oor, een goed gesprek of een onverwachte tip, het kan allemaal helpen tot je weer op het juiste spoor bent beland. Je ziet het dan weer helemaal zitten. De zon schijnt weer en je kan de wereld weer helemaal aan. Alles lijkt weer positief te gaan. Dat is hartstikke fijn voor je.

Maar besef dan ook eens dat er dan weer anderen zijn, die op jou wachten. Voor een luisterend oor, een goed gesprek of een onverwachte tip. Zo kan je ook een ander weer op het juiste spoor zetten. Zo werkt het nu eenmaal in een gemeenschap. Sta jij wel eens belangeloos klaar voor een ander, zonder er iets voor terug te krijgen?

 

© 2017Martin Wichink


Reactie plaatsen

Reacties

Martin Wichink
6 jaar geleden

Mist hoeft niet altijd somber te zijn.

Anne-Marie Hoogendijk
6 jaar geleden

leuk !

Rating: 2 sterren
1 stem

Klik hier om naar boven te gaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb