Troost TV.

Haarle is een levendig dorp waar ik al heel mijn leven woon. Met ongeveer eenentwintighonderd inwoners en vijfenzestig verenigingen, mag je wel stellen dat er wat gebeurt. Vaak bij een borrel ontstaan er wel eens ideeën of een groepje jongeren met een eigentijdse naam, organiseren een spontane actie, waar vervolgens een nieuw evenement uit voort komt.

Zo waren er zes personen die samen een cabaretavond in elkaar hebben gezet en tijdens de kermis in de tent op de planken hebben gebracht. Menig ‘droadnagel’ (bijnaam voor een Haarlenaar) kwam langs en werd met de nodige humor op de hak genomen. Dit was zo’n succes, dat er nog enkele jaren aan vast werden geplakt. Nu waren dit ook wel publiekelijke figuren, die in het openbaar wel vaker dingen hebben gedaan. Een van de shows (denk de laatste) werd opgenomen en op DVD uitgebracht. Het werd een kaskraker… voor Haarlese begrippen dan. Uitverkocht en niet aan te slepen. Er is nog een tweede druk uitgebracht om iedereen te voorzien.

Nu heeft een van deze personen, zelf werkzaam in een elektronicawinkel, het plan opgevat om deze show na tien jaar als You Tube film op de site van Haarle.com te zetten, vast na overleg met de anderen.

Dit is een site met platform van het bruisende leven in Haarle. Verenigingen, bedrijven, kerk en zorg komen hier samen onder een dak. Met een paar klikken kom je op de pagina van wat je zoekt.

Nu is er een pagina aangemaakt met Troost TV, waar deze show gratis te bekijken is, maar ook in samenwerking met het archief van Haarle, foto’s en filmpjes van vroeger te zien zijn. Gewoon om de mens in deze rare Coronatijd even te vermaken en de gedachten te laten verzetten. Het tijdstip kies je dan uiteindelijk zelf.

De kerk (lees parochiegroep) brengt langs deze weg en per mail wekelijks nu een nieuwsbrief over de parochie. Zo bereik je menigeen toch via de digitale weg.

Sinds 2011 heb ik een eigen website, ook hier vernoemd op mijn profielpagina. December 2016 werd er in het wekelijkse informatiekrantje gevraagd of er mensen waren die eventueel wel eens een stukje wilde schrijven om het krantje wat een vollere uitstraling wilde geven. Naast alle kerkberichten, verenigingsinformatie, gevonden en verloren voorwerpen of een bedankje voor de steun van de familie van een overledene. Handig zijn ook de buurtbusroute en alle telefoonnummers vanuit de zorg. Gelukkig kunnen we ook profiteren van de plaatselijke aanbiedingen van bedrijven uit Haarle.

Maar ik dwaal af. Sinds ik schrijf voor het informatiekrantje met twee namen naast drie anderen, publiceer ik deze ook op mijn website en zijn deze op jaar gratis te downloaden voor wie wil. Schrijf over dingen die mij bezighouden of over een gebeurtenis in ons dorp zelf. Piet Plezier schrijft voornamelijk over de natuur in het dialect.  Helaas zijn er twee personen afgehaakt, maar maandelijks stuur ik trouw twee stukjes in.

Aangemoedigd door Troost TV en de nieuwsbrief van de kerk, heb ik besloten om mijn downloads (PDF) aan te bieden op de site van Haarle. Krijg af en toe leuke reacties op mijn stukjes in ons dorp, dus als ik zo mensen blij kan maken met mijn schrijfsels in deze rare tijd, waarom dan geen poging gewaagd. Heb de voorzitter van Plaatselijk Belang aangeschreven per mail, die tevens op dit moment de site beheerd en de PDF’s toegevoegd als bijlage. Binnen een paar uur al een mail terug met de link erbij. Zo hoop ik een klein steentje bij te dragen in deze Coronatijd.

©2020 Martin Wichink.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.