Waku Waku.

Rinkel, Rinkel, wat stel je soms toch lastige vragen. Welk dier zou je willen zijn? Als antwoord zou ik denk ik geven, dat ik geen dier wil zijn. Waarom vraag je? Nou om de simpele reden, dat ik te veel verwantschap heb met dieren. Wacht, ik zal het eens een beetje uit de doeken doen.

Stekelige opmerkingen kan ik plaatsen, maar dat maakt mij nog geen mug. Kan van een mug een olifant maken en al is mijn leven soms een jungle, tetteren op een trompet doe ik niet, al zou ik er wel geluid uit kunnen krijgen.

Soms denk ik wel eens, je hebt een geheugen als een olifant, zelf met mijn slurf sla ik soms mijn slag, maar mijn huis is dan gewoon te klein en zoek de warmte van de zon niet altijd op.

Zou dan meer een salamander kunnen zijn, zoek mijn eigen weg, al werp ik mijn staart niet af. Ben je gek geworden of zo. Koester mijn toverstokje nog steeds, al heb ik geen nazaten op deze aard gezet, voor zover ik weet.

Heb wel vaker in een poel gezwommen, waar ook vruchtbare vrouwen kwamen. Met een kikkersprong ga is soms te water en wat voor dril daar allemaal rond blijft drijven. Kw( a )ak, ik zwem snel verder.

Een ezel kan ik ook niet zijn, want net als de meesten hier, heb ook ik mij wel eens aan dezelfde steen gestoten. Wat zeg ik, ook wel vaker dan twee keer.

Een hengst zou ik kunnen geven, maar slaan of natrappen is niet zo mijn ding. Als een zebra zie ik ook wel de dingen eens zwart wit, maar in een grijs gebied kan ik ook prima overleven.

Ben wel flexibel als een slang en mijn pad kronkelt wel eens. Als ik mij dan gemakkelijk aanpas, dan zou een kameleon weer beter passen. Beweeg me graag in de vrije natuur.

Zou geen koe kunnen zijn, want ik geef geen melk. Als ik ze bij de horens zou moeten vatten, dan kunnen we wel een glaasje samen drinken. Halfvolle dan graag.

Dan zou de hond een optie kunnen zijn. Ben kortharig en trouw en wandel graag een rondje. Belasting betaal ik ook, alleen het snelle leven zou mij niet bevallen.

Ik ontpop wel eens wat nieuws en fladder graag rond, maar dat maakt mij nog geen vlinder.

Net als een vlieg is mijn oog bereik net iets ruimer, al ben ik niet zo irritant voor een ander… hoop ik.

Al ben ik niet zo’n hoogvlieger, een roofvogel zou ook nog kunnen. Wat ik als prooi vast heb, laat ik niet zo snel meer los.

Steek mijn nek wel eens uit voor een ander, maar dat maakt mij nog geen giraf.

Net als iedereen steken we wel eens onze kop in het zand, maar dat maakt ons toch ook geen struisvogel… toch?

Voel me als een vis in het water en zoek mijn eigen weg wel. Maar Rinkel vertel eens, op wat voor dier zou ik dan lijken in jouw beleving. Vertel het mij met een goede toelichting erbij. Dan kunnen we er misschien samen smakelijk om kunnen lachen. Want dat doen we volgens de geleerden veel te weinig, al heb ik daar zelf niet zo’n last van.

©2020 Martin Wichink.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb