Bankjes.

Je komt ze overal wel eens tegen. Houten natuurbankjes in het bos, op de hei of zo maar ergens in het boerenlandschap.

We gaan er vast wel eens op zitten tijdens een fiets- of wandeltocht in het weekend, door de week of tijdens vakantie. Over gemaakte rommel die je natuurlijk netjes in de prullenbak doet of anders mee neemt in een zakje naar huis, want je neemt het daar tenslotte ook van mee.

Daar wil ik het nu niet eens over hebben, want van binnenuit zijn we allemaal fatsoen rakkers toch?

Wil het eigenlijk hebben over de bankjes zelf. Wist jij dat die bankjes met zorg daar neer zijn gezet. Om u te laten genieten van een prachtig stukje buiten

Dit kan een prachtig uitzicht zijn over de heide, maar ook kijk op een prachtig stukje bos met bospad, rododendrons die in bloei staan, maar ook groene weilanden met kijk op een prachtige onderhouden boerderij uit de vorige eeuw.

Wat wij als gehaaste mensen vaak doen, we nemen te weinig tijd om hier voldoende van te genieten. Terwijl we tijdens vakantie daar totaal geen moeite mee lijken te hebben. Hoe denk je dat schilders tot een prachtig schilderij komen, over een boerderij met landschap of een stukje prachtige natuur na kunnen schilderen.

Juist door alles goed in oogschouw nemen tot in de kleine details. Een goede fotograaf neemt alle tijd om een scherpe foto te nemen, maar let hierbij ook op de achtergrond.

Daar zouden wij allen nog iets van kunnen leren. Ga eens op een van de vele bankjes zitten en neem hierbij de omgeving eens rustig in oogschouw. Probeer eens te ontdekken waarom het bankje juist hier nou op deze plek geplaatst is en probeer de schilder of fotograaf in jezelf kan ontdekken. Op deze manier leer je weer nieuwe dingen in en van de natuur ontdekken en verrijk jij je eigen kennis.

Maak hier eens foto’s van jouw eigen ontdekking of schilder het eens na. Sla de foto’s eens op een USB stick of computer en ontdek dan eens hoeveel je weer geleerd hebt van de prachtige natuur en landschappen. Voel je rijk dat je hiervan mag genieten en in een geweldige omgeving woont. Elk gebied is een rijkdom op zich.

Ga jij dit ook doen? Wens je in ieder geval veel kijkplezier op een van de vele bankjes, die ook Haarle rijk is.  

©2017 Martin Wichink


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 5 sterren
1 stem

Klik hier om naar boven te gaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb