Zoek en gij zult vinden.

Er is een plek in Haarle waar alles samen komt. Bedrijven, verenigingen, stichtingen of wat dan ook. Haarle wordt steeds digitaler, dus wordt er steeds vaker gekeken op www.haarle.com. De site van onze historie, maar ook van het laatste nieuws over ons dorp.

Waar ieder bedrijf, vereniging of stichting de kans krijgt om via een eigen webpagina op deze site zich te presenteren. Mogelijk aanvullend met een eigen nieuws. De wereld wordt nu eenmaal sneller en digitaler, dus waarom doe je dan ook niet mee.

Je wilt graag meer bekendheid naar buiten dragen. Dan is dit de plek om jezelf in de kijker te spelen en de lezer van eerste informatie te voorzien. Hiernaast zou je dan nog kunnen overwegen om een eigen website te vermelden. Daarnaast kan je dit verder uitbouwen met email en\of telefoonnummers. Zo ben je nog meer verzekerd van directe contacten. Mensen horen niet met vragen te blijven zitten, zeker niet als ze bij een vereniging willen komen of een bedrijf zoeken en daarover informatie willen krijgen over iets wat er op dat moment actueel speelt. Hoe handig kan je daar op inspringen.

Natuurlijk kan Haarle niet zonder zijn vrijwilligers. Om iets nieuws te organiseren ben je ze hard nodig, maar ook al jarenlange tradities kent vaak trouw vrijwilligers. Zelf draag ik al veertig jaar mijn steentje bij. De laatste jaren zelfs bij meerdere verenigingen. De naam zegt het dan ook al, je doet het vrijwillig.

Vergeet niet dat door jouw inzet de leefbaarheid in het dorp vergroot wordt of in stand wordt gehouden. Maar je leert er ook nog eens veel door. Je gaat mensen ontmoeten waarvan je niet eens wist dat ze ook nog een andere kant hadden zoals je ze nu eenmaal kent. Waar een bestuur eventueel mee te maken krijgt om iets van de grond te krijgen. Natuurlijk kan je naast het Plaatselijk belang, informatie krijgen over hoe geldstromen moet worden beheerd of hoe je aan hulpmiddelen kan komen. Ik kan je verzekeren, dat zelfs na veertig jaar nog altijd weer nieuwe dingen ontdekt worden. Woon blij in Haarle en heb er veel plezier, maar steek ook eens je handen uit de mouwen.

Daar worden we allemaal beter van in Haarle. Vele handen maken tenslotte licht werk.

©2019 Martin Wichink.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.