Da’s pas genieten.

Sta jij jaarlijks bewust stil op vier mei bij alle gevallen soldaten van de Tweede Wereldoorlog en alle vredemissies die daar op volgden? Of vier je alleen de vrijheid op de vele festivals die overal georganiseerd worden.

 

Koop jij alleen met Moederdag een bloemetje of cadeau  voor je moeder? Of eer je haar vaker met een bloemetje, dank je wel te zeggen. Wellicht verlicht je haar taak in het gezin met hier en daar een klusje in of om huis.

 

Geniet jij ook zo dat alles weer groeit en bloeit. Dat vogels na druk nestelen hun eieren uitbroeden voor hun nageslacht. Dat één geziene zwaluw nog geen zomer geeft, maar dat er snel meerdere zullen volgen. Als de rododendrons in grote getalen bloeien, zoals op de Sallandse Heuvelrug nabij de Palthetoren in Haarle, dit een attractie op zich is.

Het mooie weer lokt ons mensen weer naar buiten toe. Hard nodig voor onze portie vitamine D en niet om te verbranden in de zon. Graag maken we onze tuinen onkruidvrij en verzorgen we de planten en struiken die te vinden zijn in eigen territorium rondom ons huis. Dit wordt vaak beloond met een feestje of barbecue. ’s Avonds wordt dit nog wel eens verlengt met een open haardvuurtje in een kachel of vuurschaal.  Of pak je liever de fiets voor een rondje in de omgeving. Onderweg stoppen voor een terrasje of misschien wel voor alleen een ijsje.

 

Als het vakantiegeld wordt gestort op de rekening, dan is het vaak de tijd voor betalingen of dingen worden aangeschaft, die nodig zijn voor de vakantie. Of schaf je liever een groot huishoudelijk apparaat aan, die al langer op je verlanglijstje staat? Zo zijn we altijd bezig om ons ‘geluk’ uit te dragen en proberen  we er van te genieten.

 

Daarom kan je dan ook vraagtekens zetten bij de vraag of de maand mei een nieuwe feestmaand moet worden. Als je dingen in jouw eigen omgeving op waarde weet te schatten en kan genieten wat de natuur in de buurt al bieden kan, dan heb je niet eens een extra feestmaand nodig. Beter is om elke dag te gaan genieten, want het leven is soms al zwaar en kort genoeg. Er wordt niet voor niets gezegd, het zijn de kleine dingen die het doen.

Kijk eens beter om je heen. Er groeit en bloeit gratis zo veel je eigen omgeving. Leer hier maar eens van te genieten en gebruik het zo nodig als voorbeeld in je leven. Als jij dat kan, dan ben je pas rijk.

 

©2016 Martin Wichink 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb