Plensbui.

Zo… dat gaat even heftig nu. De regen komt nu even recht uit de lucht vallen. Vaak duren deze stevige buien maar even en gaan ze vanzelf weer over in een rustige regenbui of wordt het zelfs droog.

Natuurlijk tref ik het weer, nu ik vandaag een dagje Amsterdam heb gepland. Niet dat ik zo’n stedenmens ben, maar af en toe gaan winkelen en shoppen hoort erbij. Je wilt tenslotte ook wel eens een nieuwe broek of trui. In de stad heb je daar nu eenmaal meer keuze. Trakteer me zelf dan maar op een dagje uit met eten en drinken erbij.

Ondanks de regen geniet ik wel. Heb ooit eens ergens gelezen dan Amsterdam op zijn mooist is als het regent. Op een dag als vandaag kan ik dat volmondig beamen. Het grauwgrijze wolkendek laat geen spoortje zon door, waardoor het lijkt alsof het een stadsplaatje is op een zwart-wit foto. Er is weinig volk op straat, de bruggen glimmen boven het bubbelende water in de gracht van de regeldruppels die daar vallen. De klinkers van het wegdek schitteren door het daglicht.

Normaal zie je dat niet, want dan zijn de straten bevolkt door auto’s, vrachtverkeer, motors, brommers, fietsen en wandelaars. Veroorzaakt door de stadmensen zelf en de toeristen die hier hun vrije dag komen vieren. Nu met dit weer ga je er niet op uit, tenzij het niet anders kan.

De regen kan mij niet deren, maar ben zo wel een mooie zwart-wit ervaring rijker.

Natuurlijk zijn er mensen die bij de eerste bui al zeuren, maar de natuur heeft ne eenmaal water nodig. Gebeurt dit ook nog eens op jouw vakantie, is het natuurlijk minder. Als je goed na gaat, regent het tot slot nooit de gehele dag. Uitrusten op een regenachtige dag kan ook ontspannend zijn. Anders zoek je iets binnen op zoals een museum of iets dergelijks. Heb je toch een doel voor ogen. Het is maar net wat je er zelf van maakt.

©2021 Martin Wichink.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.