Sint anno 2116.

“Bliep bliep… Chriet Titulear 2116 meld zich.” De robot komt zo rijdend de kamer van Sint Nicolaas binnen, die lekker relaxed in zijn luie stoel zit.

 

“Bliep bliep… tijd voor wasbeurt.” De robot draait om zijn as en rijdt naar de badkamer. Deuren gaan via sensoren vanzelf open.

Sint Nicolaas komt zuchtend overeind vanuit zijn luie stoel en loopt naar de badkamer.

 

“Bliep bliep… hoed af.”

“Dat is geen hoed maar een mijter.”

“Bliep… wat is een mijter?”

 

“Een mijter is hoofddeksel van een stevig materiaal, bekleed met een rode textiel. Het kruis staat voor Katholiek en de binnenkant is bekleed met wol van een Texels schaap. Zodat het windkracht acht kan volstaan en niet afwaait.”

“Bliep… woord mijter opgeslagen in geheugen. Jas uit.”

“Dat is geen jas maar een mantel. Van fluweel gemaakt en is lekker warm toen ik nog de daken op moest.”

 

“Bliep… woord mantel opgeslagen in geheugen. Rok uit.”

“Dat is geen rok, maar een tabberd. Dat hoort nu eenmaal bij het outfit van een bisschop.”

 

“Bliep… woord Tabberd opgeslagen in geheugen. Onderbroek uit… bliep… zie geen onderbroek?”

“Geen onderbroek nee. Veel te lastig als je met spoed naar toilet moet. Gelukkig was ik altijd omringt door vrouwelijke pieten. Twee hielden de mantel en tabberd wijd en de derde zorgde dat ik al zittend niet over de rand pieste. Het gebeurde wel eens dat de maat van de staf groter werd dan gebruikelijk en dat de piet volgens maatstaf strooigoed kreeg uit eigen zak.” De sint zucht even bij deze warme herinneringen uit het verleden. Die komen nooit meer terug.

“Bliep… sokken uit.”

Zijn buik zit hem aardig in de weg, als hij bukt om de sokken uit te doen. Nu is hij poedelnaakt en loopt naar het witte kruis in het midden van de badkamer.

“Bliep… code E24. De robot rijdt rond Sint Nicolaas rond en scant met infraroodcamera zijn lichaam.

“Bliep… code oranje 968, code geel 753, nagels vingers en tenen manicuren, kuurtje 23.”

 

Oranje laserstralen laseren het lichaam. Rug- en borst- en beenharen vallen op de grond. Een geel laserstaal werkt keurig het schaamhaar bij.

“Bliep… handen vooruit.”

Nagels van vingers en tenen worden vakkundig door de robot gepolijst.

“Bliep… benen gespreid en armen wijdt.”

 

De robot rijdt zichzelf naar de kamer en trekt een klep open in de muur en gooit de kleding in een was schacht. Deze komt uit in de kelder van dit gebouw. Daar staan de wasmachines en drogers.

 

Uit het plafond komen nu draaiende zachte borstels, die het lichaam met shampoowater wassen. Goede stimulatie voor de bloedsomloop.

 

Dan komt er warme lucht uit de muur geblazen door diverse openingen van alle kanten. In een mum van tijd is Sint Nicolaas weer droog. De robot komt terug in de badkamer en spuit met een spuitbus op de benen van Sint Nicolaas. De kijkt hier verbaast naar, want dit is niet gebruikelijk.

“Waar is dat voor?”, is dan ook zijn vraag.

 

“Bliep… er is geconstateerd dat u schimmel tussen de benen hebt. U bent nu weer voor honderd procent schimmelvrij en klaar met deze douchebeurt. Er liggen nieuwe sokken, tabberd, mantel klaar op bed en uw mijter is weer gereinigd… bliep.”

 

Aangekleed gaat Sint Nicolaas maar een middagdutje doen in zijn luie stoel. Dromend over een heerlijk avondje die nog moet komen. Als de vrouwelijke pieten tenminste langs mogen komen voor een bezoekje.

 

©2016 Martin Wichink.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb