Kort lontje?

Tegenwoordig zou het erger zijn dan vroeger, maar is dat wel zo?

Natuurlijk hebben we allemaal wel eens een kort lontje. Moest daaraan denken, toen ik midden in de nacht wakker werd in doodse stilte. Buiten de regelmatige ademhaling van mijn partner na, kwam er geen enkel geluid de slaapkamer binnen. Het raam stond gewoon op een kier.

Dat is overdag wel eens anders. Dan is er een die de heg moet knippen of snoeien. De ander maait zijn gazon kort. De een timmert en een ander zaagt.

Vele buitengeluiden vangen we op, maar veroorzaken die zelf net zo goed. Het is alleen vervelend als je zelf even lekker ontspannend wilt genieten in een relaxed stoel, die je voor dit zalige moment helemaal van de zolder naar beneden hebt gehaald. Als je dan ook nog even aan het bijkomen bent van het traplopen. Dan is het extra zuur dat je niet kan genieten van de welverdiende rust, omdat door een ander eerder beschreven buitengeluiden jouw oren bereiken.

Ergernis en gemopper is dan al snel ons deel. Terwijl als je zelf in en om huis bezig bent, ook geen rekenschap houdt met anderen. Dit gebeurt nu eenmaal als je met meerdere mensen in een klein gebied woont in een wijk.

Maar als het bijvoorbeeld ’s nachts eens onweert, met flitsen en donderslagen, dan nemen we dit wel gewoon voor lief. Zelfs voor een huilende wind komen we ons bed niet uit of het moet zo stormachtig zijn, dat er wat kapot kan waaien. Is dit dan om het hier gaat om natuurgeweld en er niemand daar de schuld van kan geven?

Dan is yoga misschien een goede optie.

Ontspannen op bed of je stoel gaan liggen met je ogen dicht. Probeer regelmatig adem te halen en concentreer je hier op. Het is een kwestie van oefenen.

In.. uit… in… uit… en zzzzz. Slaap lekker.

©2017 Martin Wichink.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb