Merlin Award.

We wisten het al een tijdje, maar als de uitnodiging vliegensvlug de mailbox binnen komt, is het menens. Uitreiking van de Merlin Award aan Peter Eggink. Dit is de Oscar onder de Magische Goochelmeesters. Peter krijgt deze prijs als Best Magic Creator Europe, uitgeroepen door de Amerikaanse International Magicians Society uit New York.

Na een anderhalf uur rijden komen we aan bij de Magic Art Center in Bennebroek. Het Mekka van de Nederlandse goochelwereld. De rode loper ligt uit.

We gaan door de deur naar binnen en lopen langs de Wall of Fame met diverse grote namen, zoals onder meer Hans Klok. We krijgen een glas champagne in de hand en wachten we in de gezellige theaterzaal op de dingen die komen gaan. Er komen meer gasten binnen, waaronder ook collega’s van Peter.

We kletsen met meerdere mensen. Ook met de vrouw van de in 2001 overleden Richard Ross. De geestelijke vader van dit mooie theater en inspiratiebron voor aanstormend talent.

Artiesten die hebben opgetreden in dit theater op de Wall of Fame.

 

Grote jongens die ooit hier met hun jongensdroom begonnen zijn, zoals Hans Klok.

 

Ger Copper neemt dan even later de microfoon voor een openingswoord. Collega, docent goochelen voor de jeugd, maar vooral al jaren een vriend van Peter. Hij vindt het fantastisch voor Peter en waardeert zijn keuze om de prijs hier in Bennebroek te laten uitreiken en dit de toekomstige goochelende jeugd mee te geven voor hun toekomst later. 

 

Collega en goede vriend Ger Copper opent het gala.

 

Dan geeft hij de microfoon door aan de volgende gast. Toni Hassini de president van de Amerikaanse Internationale Magicians Society uit New York, die hier speciaal voor over is gekomen. In het kort legt hij uit wat het Society jaarlijks doet en vandaag de prijs komt uitreiken aan Peter Eggink als ‘The Best Magic Creator from Europe in 2016. Hierbij komt Peter er bij onder een luid applaus van het aanwezige publiek.

Toni Hassini, President van de International Magicians Society uit New York U.S.A. is hiervoor over gekomen om de prijs zelf uit te reiken aan Peter Eggink.

 

Dan pakt Toni Hassini de mee gebrachte trofee en overhandigd deze officieel aan Peter. Tot ieders verbazing wordt ook Veroniqué Ross naar voren geroepen. Uit respect voor haar man Richard Ross, voor al zijn werk in de Nederlandse Goochelwereld en haar voorzetting voor dit prachtige theater, krijgt ook zij een Merlin Award uitgereikt. Een staande ovatie volgt.

Een tweede Merlin Award komt er bij en wordt uitgereikt aan Veroniqué Ross. De vrouw van wijlen Richard Ross, die in 2001 is overleden. Hij was de oprichter van dit theater en zo een inspiratiebron voor vele Nederlandse Goochelaars.

 

Na een dankwoord van Peter aan Toni, Ger en Veroniqué, worden allen uitgenodigd aan de bar voor iets te drinken en wat smakelijke borrelhapjes.

Regionale pers van RTV Gelderland is aanwezig voor de uitzending van vandaag.

 

Mellissa, de vrouw van Peter Eggink. Naast full time moeder zijn, is zij achter de schermen ook een grote steun voor Peter. Daar verleend ze voor hem vele hand en span diensten.

 

Aanwezig publiek samen met Toni Hassini op de foto. Met in het midden de moeder van Peter.

Gezellig bijkletsen.

Met buren, vrienden en collega's van Peter.

Na afloop was er een mogelijkheid voor een fotoshoot.

 Rechts de prachige Award die Peter mocht ontvangen.

 

Dit verslag is mede tot stand gekomen door vriend en gelegenheids-fotograaf Frans van den Heuvel. Dank voor de prachtige mooie foto's, die dit verslag tot een geheel smeden.

 

 ©2016 Martin Wichink.


Hier volgen nog extra foto's.

De telegraaf.

 

De Gelderlander.

 

Merlin Award voor goochelaar Peter Eggink

WO 29 JUNI, 08:18

REGIO

Peter Eggink FACEBOOK

Peter Eggink uit Doetinchem heeft de Merlin Award gewonnen, 'de Oscar voor goochelaars'. Hij treedt daarmee in de voetsporen van beroemde illusionisten als David Copperfield en Siegfried & Roy.

"Het is een stukje erkenning van de goochelaarswereld. Dat is leuk", zegt de 39-jarige Achterhoeker tegen Omroep Gelderland. De Merlin Award wordt jaarlijks uitgereikt door de International Magicians Society. "Een prestigieuze prijs hoor, toegekend door vakgenoten."

Eggink legt uit dat hij trucs vooral voor anderen bedenkt. "En daarvoor ben ik nu onderscheiden. Dat zegt wel iets." Hij neemt de prijs op 29 augustus in ontvangst.

De Gelderlander.

Mysterieuze goochelaar uit Doetinchem boekt wereldwijd succes

Goochelaar Peter Eggink

 

Jan van den Brink

 

DOETINCHEM - Je dringt niet zomaar door tot goochelaar Peter Eggink. Als ik de zoldertrap oploop van zijn rijtjeswoning in de Doetinchemse jarentachtigwijk De Huet, betreed ik zijn magische wereld. De magiër zelf is niet te zien.

Bekijk ook...

  • Goochelaar Peter Eggink wint prestigieuze Merlin Award in New York

Wel ligt er een perkamentachtig papier met een aanwijzing. Als in een escape room volg ik de hints. De laatste verwijst naar een boek in de kast. Als ik dat wil pakken kom ik, als het ware 'dóór de kast heen' in de ruimte daarachter, waar Eggink werkt. „Welkom", klinkt het uit zijn mond.

Bekijk een video van de entree in het huis van Eggink. Let op: tekst gaat onder de video door. Leest u het artikel in de app, klik dan hier


Eggink is een grootheid in de wereld van goochelaars en illusionisten. De laatste jaren legde hij zich vooral toe op het bedenken van nieuwe trucs. Hij ontving in New York vorige week een Merlin Award voor Best Magic Inventor Europe, een prijs die geldt voor de Oscar voor goochelaars . „Het is een oeuvreprijs. Dat hij door collega's is toegekend, maakt het voor mij extra bijzonder."

Goocheldoos
Zijn eerste goocheldoos kreeg hij op zijn vierde. Toen hij 11 was, won hij al een eerste prijs op een goochelcongres in het Duitse Bonn en op zijn 22e besloot hij de stap te wagen. Hij kocht een aantal goocheltrucs in Amerika en ging optreden. Zonder succes. „Ik kon niet genoeg werk vinden."

Kaarttruc
Twee jaar later zat Eggink aan de grond. Hij had geen werk, maar schulden. Het was in die tijd dat hij een kaarttruc bedacht, daar een filmpje van maakte en dat online zette. Het werd opgepikt door Murphy's Magic, een Amerikaans bedrijf dat wereldwijd goochelspullen en -trucs verkoopt. „Ze wilden alles wat ik uitbracht op de markt brengen. Ze zeiden: nieuwe trucs zien we elke maand. Maar jij bedenkt nieuwe technieken, en dat zien we maar eens in de 100 jaar."

Creativiteit
Sinds dat moment leeft Eggink van zijn creativiteit. Hij bedenkt nieuwe trucs en verkoopt die aan wereldberoemde illusionisten als David Blaine (VS) en Dynamo (Engeland). Van de opbrengst leeft Eggink samen met zijn vrouw Melissa en zijn dochters Lily (2) en Loïs (7). De Doetinchemmer hoeft niet rijk en beroemd te worden. „Dat is niet waar het werkelijk om gaat. Mijn artistieke vrijheid vind ik veel belangrijker."

NOS teletekst.

 

Hart van Nederland.

 

TV Gelderland.


Reactie plaatsen

Reacties

Martin Wichink
8 jaar geleden

Graag gedaan Frans, maar de foto's waren tig keer beter dan met de mobiel.
Fijn dat jij het verhaal ook mooi vindt, al gaat alle eer naar Peter toe, want die heeft het verdiend gewonnen. Gezellig om zo weer even bij te kletsen.

Frans van den Heuvel
8 jaar geleden

Beste Martin, heel hartelijk dank voor de complimenten over mijn foto's.
Geweldig verhaal wat je hier neer hebt geschreven.
Een zeer verdiende award voor Peter en zijn gezin natuurlijk!
Iedereen bedankt voor de gezellige middag in het Magic Art Center in Bennebroek

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb