Een concert om nooit te vergeten.

Het zou een spannende dag worden. Weken terug hebben we al kaartjes weten te bemachtigen voor een groot gratis evenement. Overdag de strandrace met hun crossmotoren en ’s avonds een gratis optreden van de Golden Earring op een enorm podium op het Scheveningse strand. Zonder kaartje kan je er niet naar toe. Het is een van de eerste grote concerten die ik bezocht heb in mijn leven. Vele andere zijn er daarna gevolgd.

Eerst met de auto met ons vieren richting Scheveningen gereden. Een parkeerplek vinden rondom het centrum is al heel wat, maar je auto vanavond in het donker terug kunnen vinden is ook een ding. We vinden een plek waar we de auto kwijt kunnen en lopen richting het centrum en de pier. In de verte zie je de stofwolken van de strandraces. Daar komen we niet voor. Samen maken we er een leuk dagje uit van.

Ruim een uur van tevoren voor het optreden, lopen we richting de containers met hekken, die ons nu nog tegenhouden voor het concert. Al snel wordt het drukker en drukker. Hekken gaan mondjesmaat open en in groepen mag je op door tot het volgende hek, anders is de chaos te groot. Na dit een paar keer herhaald te hebben, gaat het laatste hek open en wordt er gesprint naar het grote podium op nu nog een groot stuk leeg strand.

Roadies zijn nog bezig met de laatste voorbereidingen voor het afstellen van de diverse muziekinstrumenten

Dan is het eindelijk zover. De Golden Earring komt op en zingen hun eerste song. In de voorste regionen zingen we luidkeels alle hits mee. Wat een geweldige sfeer.

Na het concert wordt de auto opgezocht en de terugreis in het donker aanvaart. Moe maar voldaan komen we ruim na middernacht thuis.

Wel raar om de volgende dag op de radio te horen, dat er 150.000 mensen dit concert hebben gevolgd op het strand en wij stonden daar mooi vooraan. Indrukwekkend dag was het en zal dit concert nooit vergeten.

©2020 Martin Wichink.


Klik hier om naar boven te gaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb