Schrijven met DT.

Het is ongeveer vijftien jaar geleden, dat ik ben begonnen met stukjes te schrijven in een langere reeks. Heb er zelfs een cursus voor gevolgd, een schriftelijke versie. Het nadeel hiervan is, dat je uiteindelijk maar beoordeeld wordt door een persoon. Een ander zal daar misschien iets gemakkelijker over denken. Daarom ben ik blij, dat ik destijds op zoek ben gegaan naar schrijverssites op internet. Een daarvan heb ik omarmd en heeft mij beter gemaakt.

Helaas is deze site ter ziele gegaan. Een paar oudgedienden van deze site hebben met hun ITC-ervaring, dit opnieuw opgezet en vele van de oude site zijn hier ook weer te vinden.

Bij elkaar lezen en beoordelen met een oprechte mening is het motto. Zo kom je met bruikbare tips, beter in het schrijver vak.  

Zo weet ik nog, dat in het begin veel worstelde met het DT gebeuren. Niet zo gek als je al bijna veertig jaar van school bent en niet dagelijks met taal actief bezig bent. Heb zelfs overwogen om DT het soms weg te laten, maar dan krijg je ook van die rare situaties.

Neem nou bijvoorbeeld het woord trouwen, als je daar de T weg laat, blijft er rouwen over en dat wil je niet.

Als je een poos op je horloge tuurt, dan duurt de tijd lang, Haal je de DT weg bij tuurt en duurt, dan blijft er een uur over, dus dan heb je nog even de tijd.

Bij vervelend maakt het niet zo veel uit, als je de D weg haalt, je blijft je vervelen met niet te weten wat te doen.

Een van de tips die ik kreeg, was om het kofschip te gebruiken.

Mijn eerste gedachte was, waar moet ik die dan weer laten, maar Google bracht uitkomst.

Het schrijven of dichten blijft nu eenmaal spelen met woorden, uiteindelijk zijn maar weinig woorden nieuw. Alleen de volgorde veranderd.

Op www.haarle15.jouwweb.nl staan veel van mijn verhalen. Kom gerust eens een kijkje nemen, mocht je deze stukjes in het informatiekrantje waarderen.

We gaan nu alweer het vierde jaar in. Wat vliegt de tijd, als het gezellig schrijven is. Dit geldt hetzelfde voor het lezen hiervan. Wens je dan ook veel leesplezier.

©2020 Martin Wichink.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb