Hersenbrekers.

Je hebt het vast wel eens gezien of zelf in huis. Simpele vragen op een melkcupje of op een label aan een theezakje.

Puur om je hersenen even te prikkelen. Dan denk je wel eens, hoe simpel kan een vraag zijn. Niet altijd dus, want sommige zijn moeilijker dan je denkt.

Neem bijvoorbeeld een: Wat is jouw lievelingsdier. Simpel is dan een hond, kat, konijn of cavia.

Als je dit ruimer trekt, dan kan het ook buiten een mierenhoop zijn, vogels, vlinders of bijen op de bloemen. Denk je bijvoorbeeld aan eten, dan kan het ook jouw rund en kippenvlees in het diepvries zijn. Dus zo simpel is het dan altijd niet.

Wie zou jij voor een dag willen zijn? Dat is er ook zo een. Een dag heeft vierentwintig uur. Stel dat je voor een dag de koning willen zijn, dan maakt het uit op wat voor tijdstip je begint. ’s Nachts, ’s morgens of ’s middags. Laten we maar eens in de morgen beginnen met een koninklijk ontbijt. Daarna de dochters uitzwaaien, want die gaan naar school. Vervolgens klaarmaken voor een of ander werkbezoek.

Je laat je vorstelijk rijden in een sportief uitziend verlengde Audi A8.

’s Avonds ben je weer terug voor een driegangen diner en hoort de verhalen van de meiden aan, met wat ze die dag allemaal beleefd hebben. Na een gezellige avond TV kijken of spelletjes doen, ga je naar bed. Zou het bed groot genoeg zijn met Maxima in het midden of moet Willem Alexander ergens anders slapen die nacht. Weet niet eens of er wel wat van slapen komt in zo’n vreemd bed. Maar goed, het is maar voor een nacht.

Wat eet je het liefst, dat is ook zo’n vraag. Eet bijna alles en probeer ook gerust eens wat nieuws. Dus dan zou mijn antwoord ‘veel’ zijn, want ik hou wel van een vol bord.

Bij een wok restaurant bijvoorbeeld, schep ik rustig meerder keren op. Er zijn daar vaak verschillende dingen uit te proberen en er is voor ieder wel wat te vinden. Van jong tot oud. Gewoon proberen.

Weet je wat nou het meest jammer is? Door die hersenbrekers is mijn koffie koud geworden.

©2021 Martin Wichink. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb