Flamingo.

Als ik eerlijk ben, heeft deze persoon niet zo veel met Flamingo’s. Hoewel ze sierlijk door het water gaan en van alles eten, staan ze wel mooi met hun poten in de modder. Dan zie ik ze liever op een nest zitten, dan lijkt het nog een beetje op een zwaan. Je vindt ze dan ook van bijna wit tot roze. De laatste krijgen ze pas als ze voldoende Caratenoïden binnen krijgen. Deze vinden ze in plantenresten, maar ook in kreeftachtigen en blauwalgen. Dus op zich zeer nuttige vogels.

Bij Flamingo denk ik eerder aan de dans, dan aan een vogel. Een opzwepende dans, waar de danseres haar partner blijft aankijken tijdens het dansen, terwijl de partner vaak een Spaanse gitaar hanteert en erop speelt en ritmisch tikt. Het publiek tikt met hun knokkels van de hand op tafel, zodat er een spel ontstaat vol passie, liefde of emotie.  De danseres draag vaak een rode sierlijke lange jurken met ruches en schoenen met een lage hak. Buiten de eventuele stippen of strepen op de jurk, mogen ook sjaals, sierraden en bloemen niet ontbreken. Voor de heren is er een zwarte lange broek, een mouwloos jasje over een witte blouse met sierlijke mouwen. Een rode breed gedragen sjerp en een hoed mogen naast de gitaar niet ontbreken.

Maar eerlijk is eerlijk, ken dit ook alleen maar van TV. Moet dit zelf niet gaan doen, heb dan wekenlang spierpijn, vrees ik. Maar dat is ook uit te vogelen.

©2021 Martin Wichink.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb