Flip de beer!!

Wat een feest.... Vandaag is de herfstvakantie begonnen en ik mag alweer mee met een kindje uit groep 1-2-a!! Vandaag is het de beurt van Loïs....en omdat het herfstvakantie is mag ik deze keer een beetje langer blijven logeren.....dat is spannend!!

Loïs draagt me in mijn mandje helemaal zelf naar huis. Onderweg verteld ze van alles! Ze verteld dat we gaan logeren bij oma Annie en opa Joop. Maar we gaan ook nog naar oma Jose en opa Martin! De papa van Loïs gaat een paar daagjes weg voor zijn werk. Helemaal met het vliegtuig naar Amerika!

Ook verteld Loïs dat er een baby in de buik van haar mama zit....ze wordt grote zus!

Vrijdagavond komt Michelle logeren. Michelle is een soort zus van Loïs. Ze komt om de drie weken een weekend bij ons "wonen". Met ons alle kijken we gezellig naar The Voice... (behalve Loïs want die valt op de bank lekker in slaap met mij in haar armen)

Zaterdag bak ik samen met Loïs en Michelle heerlijke cup cakes. Jammie… ze zijn me toch lekker!! Die lust ik wel iedere dag.

Zondag mag Loïs onverwachts mee met opa Martin en oma Jose naar een feestje! Ik moet thuis blijven want oma Jose is bang dat ze me anders kwijt raakt! Maar Loïs verteld als ze terug is dat ze het hééééél leuk heeft gehad.

Maandag pakt de mama van Loïs alle tassen in voor het grote logeerfeest. Loïs en ik kijken gezellig tv, kleuren lekker aan de grote tafel, we spelen met Barbie. En doen nog veel meer gezellige dingen samen. Als het avond wordt, zegt de mama van Loïs dat ik me netjes moet gaan maken, want we gaan uit eten. Wat spannend.....ik mag mee naar Zelhem! En we eten lekker Chinees! Jammie jammie, wat was dat lekker zeg. Samen met Loïs heb ik tongfilet gegeten.

Dinsdagochtend komen opa opa Joep en oma oma Maria (opa en oma van de mama van Loïs) even op mij en Loïs oppassen. De papa en mama van Loïs moeten naar het ziekenhuis en gaan even kijken naar de baby in de buik van Loïs mama. Terwijl we lekker buiten spelen begint Loïs opeens hééééél erg hard te schreeuwen! Opa opa Joep weet niet wat er aan de hand is en komt snel aangerend. Loïs is heel erg bang, want er zit een.....KIKKER!! Een hele grote kikker bij haar speelhuis! Gelukkig haalt opa opa Joep hem weg en kunnen we daarna weer verder spelen!

Dinsdagmiddag rijden we ( Loïs, ik met papa Peter en mama Mellissa) naar Aalsmeer, want daar wonen opa Joop en Oma Annie! Oma Annie vind het heel leuk dat ik er ook bij ben! Dinsdagavond gaan we vroeg naar bed, want we zijn zo moe allebei.

Woensdag ga ik eerst samen met Loïs, mama Mellissa en oma Annie boodschappen doen. Ik mag in het karretje zitten en Loïs duwt mij. Samen pakken we de spulletjes die we nodig hebben en dan rijden we weer terug naar het huis van oma Annie. Daarna gaan we naar Silversand om met ons alle wat te eten. Loïs en ik mochten lekker frietjes eten! Daarna nog even samen naar het winkelcentrum om nog wat spulletjes te halen voor papa Peter. In de avond komt Sven! Sven is een vriend van papa Peter en gaat ook mee naar Amerika. Maar Loïs en ik zijn zo moe. We vallen op de bank in slaap...

Donderdag... het is nog heel vroeg. Papa Peter gaat vandaag weg! Mama brengt hem even naar Schiphol. Loïs en ik blijven even bij oma Annie. We geven papa Peter nog een hele dikke knuffel.

In de ochtend rijden we samen naar Hoofddorp daar gaan we lekker samen winkelen! Loïs moet nog nieuwe winterkleding hebben en ik mag helpen uitzoeken.

Na de hele middag winkelen, eten we lekker andijviestamppot bij opa en oma! Loïs gaat daarna nog lekker in bad. Ik mag kijken want ik wil niet in bad vandaag. Na het bad krijgen we nog een lekker chocolade ei met een verrassing er in, maar daarna moeten we wel de tandjes poetsen en naar bed.

Vrijdag maken we een hele lange reis. We gaan vanuit Aalsmeer naar Haarle toe! Daar wonen opa Martin en oma Jose. Maar we komen in de file, dus het duurt héééél lang voor we er zijn.

We halen na het lange rijden oma Jose op bij het hotel, waar ze werkt en dan rijden we samen naar opa Martin toe. We drinken gezellig een kopje thee en ik speel samen met Loïs en opa Martin. Na het eten halen we een nieuw konijnenhok voor Bobo, het konijn bij ons thuis. Ook doen we nog een paar boodschapjes. We willen wel iets lekkers halen, want Loïs en ik mogen vanavond wat langer opblijven en een stukje van the Voice kijken!

Na een stukje The Voice kijken gaan we lekker slapen..., want Loïs is een klein beetje ziek geworden vandaag...

Zaterdag is Loïs nog steeds een beetje ziek....maar ze gaat toch met mij en oma Jose boodschappen halen. Mama Mellissa is er vanmiddag niet. Die is met een paar vriendinnen op pad. Maar dat vinden we helemaal niet erg, dan zijn we lekker alleen bij oma en opa!

In de middag ga ik gezellig mee naar het bos. We hebben heerlijk gewandeld.
Ook hebben we paddenstoelen gezien en sporen gezocht in het bos.....we zagen sporen van een paard en een hond.

Rond etenstijd is ook mama Mellissa weer thuis. We eten gezellig met ons allen en daarna gaat Loïs even douchen, terwijl ik beneden op de bank blijf zitten bij opa Martin.

Ik ga samen met Lois op tijd slapen, want we zijn moe. Morgen rijden we weer naar huis en dan is ook de herfstvakantie afgelopen en is het tijd om weer terug naar school te gaan.....lieve Loïs bedankt voor het logeren....tot de volgende keer!

XXX Flip de beer

Flip de beer ging dit jaar elke week met een kind mee naar huis en daarover moest een verslag van worden gemaakt door de ouders/begeleiders. Loïs kwam die week bij ons logeren, dus vandaar dat ik dit verslag heb geschreven met bijbehorende foto's.

©2013 Martin Wichink


Reactie plaatsen

Reacties

Martin Wichink
7 jaar geleden

De kleinkinderen zijn het gewend dat ik er wat mee doe.
Zo hebben ze van enkele dagen logeren op de camping ook hun vakantieboek gekregen, met foto's als herinneringen er bij.

Anne-Marie Hoogendijk
7 jaar geleden

mooie avonturen

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.