Miljoenendans rond de kerst.

Miljoenen zitten aan de buis of radio gekluisterd. Een aanslag op de kerstmarkt in Berlijn.

 

Een grote klopjacht volgt om de dader te pakken. Die vindt uiteindelijk de dood in Milaan.

 

Mijn gedachten gaan uit naar de moedige chauffeur. Overvallen, neergestoken, maar trok op het laatst wel aan het stuur. Nu zijn er twaalf doden te betreuren en rond de vijftig gewonden. Het drama had nog veel erger kunnen zijn.

 

Nog even een vrachtje staal weg brengen, zodat ook hij thuis de kerst zou kunnen vieren. Samen met zijn vrouw en zoontje. Voor hen zal de kerst nooit meer het zelfde zijn.

 

Een miljoen eenzame ouderen zijn er in Nederland. Via SBS6 wordt er een landelijke actie gestart. Goed om vrijwilligers op te krikken, maar ook goed voor de kijkcijfers. Ontroerd was ik wel door de achtjarige Liam. Al rijdend in een auto komen ze langs een bejaardencentrum, waar een bord staat ‘Adopteer een oudere’. 

 

Een actie om eenzame ouderen aan een maatje te helpen, zodat ze eens wat vaker bezoek krijgen of er op uit gaan. Liam heeft dit twee jaar geleden al opgepakt en gaat regelmatig op zijn vrije woensdagmiddag naar het bejaardencentrum toe. De ouderen kijken uit naar het grappige ventje, die ook niet vies is van een langzame wandeltocht.
Terecht dat hij hiermee een blikvanger is en mooi in het zonnetje wordt gezet. Samen gaan ze een warme kerst tegemoet.
 
Een bedremmeld jongetje komt met zijn vader een half miljoen brengen bij het glazen huis. Hij wilde nagels lakken voor het goede doel en zo honderd euro mee ophalen. Tijn die zelf ongeneselijk ziek is, wilde graag dat die kinderen langer zouden leven als hij. Dit nieuws slaat in als een bom. De actie wordt landelijk uitgerold en heeft nu al meer dan anderhalf miljoen opgeleverd.

 

Sanne Hans, beter bekend al Miss Montreal schrijft een prachtige ode aan hem met een lied. Hoewel het zijn laatste kerst zal zijn, kunnen de ouders hier ook verder mee. Voor hen zal kerst altijd een bijzonder feest blijven.
 
Miljoenen kerstgedachten, kaarten, emails, persoonlijke berichtjes gaan door het heelal. Sterren die ons verlaten hebben fonkelen hoog aan de hemel.

 

Breng ook eens een kerstgroet aan een eenzame oudere. Kleine moeite, maar een groot plezier. Heb fun, maar ook je naaste lief.
Daarom wens ik iedereen fijne kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2017.
 
© Martin Wichink 2016.


Kerstwedstrijd 2016 Web Tales.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb