Pindakaas.

Pindakaas, wie is er nou niet groot mee geworden. Een slogan die we allemaal kennen.

Verschillende topsporters die voorbijkomen, hoe ze eventueel als klein kind zijn opgegroeid. Topsporters moeten veel dingen laten om tot hun prestaties te komen. Ze moeten er ook nog eens veel voor overhebben. Daar worden ze dan ook voor gesponsord en betaald. Op zich niks mis mee. Wij genieten van hun prestaties op TV en zij genieten dan vaak een voorbeeldfunctie.

Nu kan ik u melden, ook ik ben groot geworden met pindakaas. Heb in mijn leven aan vele sporten mee gedaan, maar meer om het mee doen en genieten in het gezelschap. Als ik al van topsport in mijn leven mag spreken, is het de voetbal.

Zevenentwintig jaar heb ik dit vol mogen maken met hoogte en dieptepunten. Kampioen ben ik nooit geworden, maar wel altijd plezier in het spelletje gehad. Dat vind ik veel belangrijker.

Het leven is eigenlijk ook een vorm van topsport. Je leert dingen te laten, maar ook om juist wel te doen. Het is belangrijk om weer op te gaan staan in moeilijke tijden. Soms met hulp van wie dan ook. Het leven is te kort om lang bij dingen stil te blijven staan, al is dit niet altijd duidelijk.

Maar als het goed gaat, probeer er vooral van te genieten van wat er op je pad komt. Kleine dingen kunnen groot worden, grote dingen kunnen soms kleiner lijken dan dat ze zijn. Probeer het is van meerdere kanten te bekijken en verbaas je eens over de mogelijkheden.

Heb zelf het nodige al mee gemaakt in mijn leven en waar nodig overwonnen. Het heeft mij stabieler en sterker gemaakt in het leven.

Of dit nu komt door de pindakaas die ik gegeten heb? Harde noten heb ik moeten kraken. Loop altijd nog redelijk gesmeerd door de natuurlijke oliën. Bekijk zelf ook alles vanachter het glas. Ook op mijn potje past een deksel. Zo kan ik natuurlijk nog wel even doorgaan.

Kan in ieder geval wel zeggen nu, ik ben wel groot geworden met pindakaas. Daar is geen commercie voor nodig. Ben lekker mezelf gebleven.

©2019 Martin Wichink.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb