Simba de waak kat.

Ja hallo, kijk maar uit. Lig hier lekker ontspannen op de brede leuning van de bank.

Mijn baasje en vrouwtje zijn vanavond uit eten. Dat doen ze een keer per jaar, zo vlak voor de kerst. Baasje is dan veertien hele dagen thuis. Iets met ATV of zo. Ze huren dan een oppas voor de kinderen, een nichtje van een jaar of vijftien.

Onverantwoord als je het mij vraagt. Dat kind zit onderuit TV te kijken met een fles cola voor zich op tafel en grijpt geregeld in een ritselende chips zak. Het is ook wel spannend, als je nu eens series kan kijken, die thuis eigenlijk verboden zijn. Het duurt nog wel enkele uren, voordat mijn baasjes terug zijn.

Gelukkig heb ik mijn voorbereidingen al getroffen. Geleerd in mijn kattenleven door naar Home Alone mee te kijken met de kerst. Wat een slim kind is dat, die de boeven buiten de deur weet te houden, als de ouders op vakantie zijn.

Dat heb ik nu na gedaan. De kabel van de dure Chinese porseleinen schemerlamp, die op een schap aan de muur staat, heb ik netjes achter de deurklink gehangen. Dat maakt vast veel kabaal als die omvalt. Terwijl de oppas straks even naar boven was, heb ik de knikkerzak open gekrabd en de knikkers voor de deur gerold. Als er straks ook nog eens een zwarte kat de boeven in de nek springt, weet ik wel zeker dat de boeven zullen vluchten.

Oeps…

Nou slaap maar even meisje, ik hou de klok en het huis wel even in de gaten. Ben wel vaker in het donker op pad, dan moet ik nog meer oppassen.

©2019 Martin Wichink.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb