Foute Sint.

Ik wil even anoniem reageren buurman Klaas. Vooral nu het bij jou vast weer begint te kriebelen. De Sint dagen komen er weer aan en daar doe je vast weer aan mee.

Toch wil ik voor dit jaar een afgang proberen te voorkomen. Vooral zoals vorig jaar toen het voor jou een beetje mis ging.

Kijk… aan de doorschijnende glanzende onderjurk van jouw overleden vrouw Jannie, daar hebben de meeste buurmannen nog fijne herinneringen aan. Zonder iets er onder, rende ze regelmatig verward de gang over. 

Maar trek daar zelf niet weer die kanariegele pantalon er onder aan. Hier passen ook niet de geitenwollen sokken bij, die jij zo graag aan je voeten schuift.  Ook behoor je de bovenkant van dezelfde sokken niet over de broekspijpen te trekken, al zit dat misschien fijner, als jij je klompen aan hebt.

O ja, over de klompen wil ik het ook nog even hebben. Trek liever schoenen aan, want jouw lied ‘hoor wie schopt daar kinderen’ veroorzaakt nogal veel gaten in de deur bij binnenkomst in de eetzaal.

De rode colbert vind ik wel een van jouw betere vondsten. Alleen mag je de scheepsvaartemblemen met ankers met de bijbehorende strepen wel even van de mouwen halen. Die gelden hier toch niet meer.

Denk er ook nog even aan om jouw scheve verkleurende hangsnor bij te knippen of helemaal af te scheren. Een Sint zonder baard is ook geen gezicht, maar ga dan liever voor ons glad geschoren door het leven.

En een mijter is wel iets anders dan jouw rode slaapmuts met een wit bolletje er aan.

Wil best weer voor Indo Piet spelen, maar de roe gebruiken om een vuurtje te stoken was toch niet zo goed idee. De gratis extra douche van de sprinklerinstallatie was misschien een leuk extraatje, maar wordt liever goed gewassen door het verplegend personeel met warm water.

Het duurde maar slechts twee maanden voor we weer terug waren op onze afdeling door alle schade.

Geef mij maar liever een karwats, dat begrijpen wij als ‘oudjes’ veel beter. Het roept in ieder geval weer oude herinneringen over vroeger op bij iedereen hier.  Zo hebben weer nieuwe gesprekstof aan onze verplichte koffietafel.

Heb trouwens ook liever dat jij de staf op onze afdeling anders benaderd. Die kan je echt niet omtoveren met jouw K3 toverstokje.

Mocht je nog weer voor kleine kadootjes willen zorgen… let dan wel even op de datum. Zodat niet weer ziek worden van de beschimmelde etenswaar, die eigenlijk vijf jaar geleden al weg gegooid hadden moeten worden.

Nog een kleine tip tot besluit. Leg de kleinigheden in één hoek, zodat we niet weer het hele verpleeggebouw moeten doorzoeken in alle kamers.

Met vriendelijke groet,

Ala Afgang, uw Indonesische buurman.

©2012 Martin Wichink.


Reactie plaatsen

Reacties

Martin Wichink
7 jaar geleden

Hij past goed op zijn demente buurman... ha ha.

Anne-Marie Hoogendijk
7 jaar geleden

Ala is goed ingeburgerd hahahha

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Klik hier om naar boven te gaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb